101231

herregud, long time no seen. sorrie hörrni. men jag har haft en åzum jul och födelsedag och tackar exakt ALLA som bidragit! tänkte slänga upp en liten årsresumé faktiskt! so here we go:

januari: jag vaknade upp hos stina första dagen på 2010. jag anna och stina hade firat nyår ihop med pulkaåkning och guitar hero och fest. vi gav varandra ett nyårslöfte, att vi skulle umgås mer ihop alla tre. jag var på bandy för första och enda gången i mitt liv. det är inte riktigt min cup of tea så att säga. jag skaffade två glasögon. ett duger inte för min lilla syn inte. jag var BESATT av robpat. herregud... km spelades i stan och jag satt på läktaren med anna och stina och tyckte synd om mig själv för att jag var skadad. jag fick tandställning! och kände att jag ville rycka ut den samma kväll... hahahah. petra blev arton och min åldersnoja (fast åt fel håll) satte igång. tränade med stefan schwarz. fast inte jag då. det snööööade i sundsvall! i början av månaden innan jullovet var slut hade vi även den sista träffen med gamla tjejgänget. vi har inte setts sen dess...



februari: jag hade skaffat mig både ny tränare och ny klubb under hösten och i februari hade jag mitt första "utvecklingssamtal" med min tränare. där bestämdes det att när jag kom tillbaka från skadan så skulle jag få börja i div3. besökte tandregleringen alltför många gånger... jag stina och anna spenderade ännu en helg på en läktare och beskådade en fotbolls cup. OS drog igång och jag var besatt. kollade på nästan allt och grät av lycka många gånger! (ni kanske minns min och mammas sms-koversation? he he he). jag laddade upp inför min underbara födelsedagspresent kent-konserten och var på noliamässan. jag fortsatte att vara besatt av robpat och twilight. piiiiinsamt...

mars: mars inleddes med ett besök i västansjö hos petra där vi körde fast i en plogvall, hahaha! sen kom mami och papi och vi shoppade till min lägenhet eftersom min rommie lämnade mig. anna hade dragit till thailand och jag funderade starkt på att köpa en flygbiljett för att hälsa på henne. JAG VAR PÅ KENT OCH KÄNDE MIG LEVANDE. jag längtade efter niklas som då bodde i gävle, så jag drog dit och vi gymmade sönder. faktiskt. jag hade sportlov och trodde att det skulle döda mig. blev matförgiftad och har ALDRIG mått så pissigt som jag gjorde då. gick även ner nästan 5 kilo om ni vill veta. jag och petra ägde som idrottslärarinnor på vallens skola. vi hämtade våran nya hund och jag började räkna ner för sälen 2lax10.



april: jag besökte mina vänner på deras skola i början av månaden och jag och anna bestämde oss för att göra en roadmix inför sälenresan. sagt och gjort. det blev påsk och på påskdagen drog vi till fjällen! vi hade grymma dagar i backarna och på afterskin och det är en vecka jag aldrig kommer glömma! sen bestog dom kommande dagarna av att längta tillbaka till fjällen. jag blev sjuk men hade sjukt mycket att göra i skolan så det var bara att bita ihop. om jag inte minns helt fel så var den perioden en av dom värsta pluggperioderna jag haft... jag var på återbesök hos naprapaten och det såg inte allt för ljust ut med min häl. djurgården förlorade elitseriefinalen, men vad gör det nu? dom kommer alltid vara etta i mitt hjärta hahah. jag var till en ortoped och fick en spruta rakt in i hälen. sen blev det till att käka dunderstora tabletter för att kunna träna igen! jag och petra drog igång vårat projektarbete och vi rockade. och valborg firades hos bananen!




maj: JAG FICK BÖRJA TRÄNA FOTBOLL IGEN! mamma och farmor kom upp till sundsvall och förgyllde min helg en helg. vi såg the last song på bio och jag fick pappa-abstinens. jag tyckte att sommarlovet kunde komma en månad tidigare, men det gjorde det inte... det började fixas inför studenten. både i min familj och på min skola och jag var jätteavundsjuk! jag fick mitt betyg i RIG och tappade livslusten ett tag. seriously. jag avslutade äckelkutsen matte c med ett vg och fick tillbaka livslusten. stina kom upp till moi i sundsvall och förgyllde ännu en helg.

juni: ååååh sommar!!! ärligt talat så fylls jag upp med en massa underbara känslor när jag tänker på juni månad. det var varmt, jag fick träna fotboll. det skulle bli sommarlov. allt var bara så jäkla gött! jag tog vara på varje minut av solen, jag kollade på gamla kompisars studentbal och jag var på grillmys hos bananen. jag spelade min första fotbollsmatch med sdff och hamnade i matchprotokollet efter ett ass och ett mål. jag fick sommarlov och min bror tog studenten. jag både längtade och fick ångest när jag tänkte på min egna. fotbolls VM drog igång och jag var klistrad i soffan. jag fick uppleva mitt livs första nackspärr. (viktigt!!). jag spenderade många timmar på lägervallen igen. tränade med mitt gamla lag under sommarlovet. det blev midsommar. säger inte så mycket mer om den helgen... och fotbollsskolan drog igång och det var en av sommarens roligaste veckor!



juli: månaden börjades på fotbollsskolan. underbara fotbollsskola... sen spenderades en av sommarens varmaste dagar ute i stugan på bränningsholmen. underbar dag! jag hade även några täta samkväm med min gamla kompis kajsa, och det var skitkul! jag och stina gick på eclipse. besvikelse... sen drog jag till sundsvall, stadsfesten stod på schemat. en helt grym vecka blev det! kanonväder, kanonsällskap, stina kom upp. det var bara grymt! jag såg kent igen och kände mig levande. jag hade namnsdag tillsammans med min mami och det återstod bara ett år tills jag och anna får läsa vårat framtidsbrev! två dagar efter att jag kommit hem från svallet drog jag till den kungliga hufvudstaden för att återförenas med anna. liksom 2009 blev det grymma dagar i skärgården och på stan.



augusti: i augusti återvände jag till svallet för att projektarbeta med min kära vän petra. vi rockade som vanligt. niklas kom in på umeå universitet och jag fick ångest över vad jag ska göra efter gymnasiet. men sen kom jag på det! hallelujah! jag fick reda på att jag skulle bli sambo i svallet igen. mami och papi kom upp till svallet när jag och petra avslutat arbetet. tanken var att petra skulle joina oss ut till skogen i hälsingland, men så blev icke fallet. jag skapade två nya kategorier på bloggen, wohooo! sommarlovet avslutades och jag återvände ännu en gång till svallet. första dagen i skolan kändes sådär pirrig som när man var liten och hade skaffat ny ryggsäck, nytt pennfodral, ny suddpenna och nytt bänkpapper. sen flyttade jag och min mami upp min bror till ume. säääääd.



september: jag fick träna och spela fotboll, precis som om jag aldrig varit skadad. livet lekte och jag var lyckligare än jag varit på länge i sundsvall. jag hittade ett underbart högskoleprogram som jag ville gå. wellcare coach på ylab - school of health and exercise, men det skulle kosta mig 318 000 svenska riksdaler, så tyvär... jag och stina dissade fjortisleken (strömmingsleken) i söderhamn och kollade på fotbollslandskamp istället. mami bokade en resa för oss två till hurghada! nästan varje dag i skolan bestod av något som hade med valet att göra och jag blev jätteinsatt. sista skolfotot evaah knäpptes. jag fick känna på åldersdiskrimineringen i samhället när klassen drog igång sina klassutgångar. vi hade våran första klassfest, inte illa pinkat. jag avgjorde en match för sdff med matchens sista spark. sa jag att livet lekte? min klass drog ut i skogen och vandrade som resulterade i att vi missade mössprovningen och jag blev ledig i tre dagar. valet avgjordes och jag hatade sverige i några dagar. no kiddiN. en helg kom kajsa upp till svallet. vi käkade på tandoori och såg i rymden finns inga känslor. sen blev slutet på månaden till en mardröm. en sjuk pappa och en sjuk hund. 25e september lämnade fanny oss..♥ vi grillade även några ettor på friluftsdagen. fett kul.

oktober: ja vad finns det att säga om oktober månad då? i början var jag världens bästa djurgårsfan och beställde hem kläder för nästan 800 kronor från deras webshop. våran nya skola invigdes. jag fick fortsätta känna på åldersdiskrimineringen. jag fick träffa niklas igen efter nästan två månader ifrån varandra, och vi beställde studentmössor på internet efter lite (läs: mycket!) panik. jag fick återförenas med 3/4 av det gamla tjejgänget. första guldtrofétävlingen ägde rum. mitt grannhus brann ned och vi fick veta att vi ska till barca på träningsläger!
sen drog jag och mami till egypten!



november: månadens början spenderades i hurghada. fan vad jag vill tillbaka! sen kom snön... jag började tänka på vad jag skulle önska mig i julklapp och födelsedagspresent. jag färgade håret. fotbollsträningarna drog igång igen och inte så mycket mer hände under november.



december: i december fick jag guida småfolket som kom till skolan och skulle kolla in olika program. handbolls EM drog igång och jag satt klistrad i soffan igen. jag hetsade över en idol-deltagare och mami papi och niklas kom till sundsvall för julbord med wallmans salonger på södra berget. jag och ellen bakade pepparkakor och julstämningen smög sig på. andra guldtrofétävlingen ägde rum och jag trodde att jag skulle frysa ihjäl. men jag överlevde! (TACK GUD!). sverige tom EM-silver och jag hann gråta några tårar. jag fick jullov och det kom sjukt mycket snö. det blev jul och jag blev 18! i förrgår tatuerade jag mig, och nu är vi här, nyårsafton och familjen ska sätta sig i bilen och åka till stugan! GOTT NYTT ÅR ALLIHOPA!


101223

GOD JUL ALLIHOPA!

här i mi casa såhär dagen före julafton har vi stäääädat, stäääädat och pyntat och ätit julmat. nu ligger man ju bara och funderar på vad man kommer få imorgon... jag vet att antalet julklappar är färre än tidigare år. jag är 18 (4 dagar kvar baraaaa!) och niklas är 20, vi behöver inte 20 julklappar var längre liksom, det är accepterat till fullo!

men sen kom jag ju liksom på sådär bara att imorgon är det julafton. sen då? sen är det ju slut? eller? visst, jag kanske ska fira jul med min mormor och morfar på juldagen, men liksom. hahaha, varför allt detta pyntande och städande och fixande för en dag? snacka om att julkänslan försvinner när man blir äldre. eller iallafall min.

men jag deppar inte! tackar ju inte nej till julklapparna, maten och myset såklart! imorgon hoppas jag att julkänslan kommer. julafton ska firas hemma hos farmor och farfar som såååå många gånger förut, och där brukar det alltid kännas som jul!

sen väntar jag bara på att det ska bli tisdag. mihihihihihi.

XOXO♥

101221

hej kyla igen!

tänkte bjussa på lite värme just därför. för er som minns (och för er andra också!) så berättade jag om att jag hörde vääääärldens finaste o helga natt när vi var på julbord på södra berget med wallmans salonger. jag har funnit den på tuben! malinhjärtayoutube! tänk bort allt i bakgrunden bara!



värme i hjärtat, ellerhur?!?
XOXO♥

101220

nejmen välkommen hem malin! säger en meter snö och hånler mot mig. whattaheck liksooooom?!?

annars så är det helt okej. jag har jullov, det är en vecka tills jag fyller år, 4 dagar till julafton. yaaaaa. inget att klaga över. mer än den där äckliga snön. bara att hoppas att det inte kommer mer så jag blir tvungen att skotta. hahaha.

XOXO♥

101219

lite surare miner idag va?

men helt honest liksom. jag vågade inte ens tro att det skulle gå innan matchen börjat. sen såg det riktigt bra ut tills helleberg blev utvisad. men men, sjuuuukt bra med silver vilket fall!

och jag har gjort klart precis alla skoluppgifter och har packat och inväntar bara hemgång imorgon. bara att hoppas på att det inte blir allt för stora förseningar. skitväder... orkar inte ens tänka på det och vill inte ens kolla ut genom fönstret....

XOXO♥


101218

jag skakar. jag gråter. jag ser knappt tangenterna.

FYFAAAAAAAAN VAD BRA SVERIGE!!! FINAL FÖRIHELVETEEEEEE!!!

jag dör. ni fattar inte hur stor det är, och vilken match det var, och hur nervös jag var. snackade på fotbollsträningen om att det inte är roligt att se på handboll. den som säger att den här matchen var tråkig borde ha något fel. jag skulle kunna skriva vidare i flera timmar tror jag, är i extas. det blir fan inte bättre än såhär.

en inlämningsuppgift kvar i skolan, en redovisning på måndag, sen drar jag hem för jullov. OCH SVERIGE ÄR I FINAL I HANDBOLLS EM! finalen spelas imorgon. räkna med mig!!

XOXO♥

 
matchens hjältar. linnea torstensson och cecilia grubbström!


101215

jag är tillbaka.
jag lever.
jag mår bra.

jag trodde att kylan skulle vinna över mig igår. faaaaaaaaaaaasiken så kallt det var rent utsagt (typ -22. kul). och där stog jag, mellan 11 och strax efter 12, och var en god (läs: freakiN åzum!!) klasskåmpiz och hade julmys för resten av skolan. guldtrofétävling numero dos. kan meddela att vi kom på delad tredje plats. eller för mig som just denna sekund kände för att vara en smula negativ: delad sista plats. för japp, så var det. men men, livet rullar vidare och idag hade jag en mycket givande dag. började 10.30, slutade 11.30. stannade kvar på skolan för att skriva klart projektarbetesrapporten med petra och drog sen till birran och hängde där mest hela eftermiddagen. spenderade sisodär några braiga timmar med en kaffekopp på ikea också. fem spänn för en kopp kaffe, det är lagom för en icke-så-mycket-kaffe-älskare som jag är.

nu borde jag ju egentligen plugga religion och inte kolla på bonde söker fru... det tåls ju att tilläggas att jag aldrig sett programmet tidigare. ever. ingen säsong, inget avsnitt, inte ens en repris. så varför gör jag det nu då? jo för att islam är så fruktansvärt tråkigt att läsa om... när tillochmed bonde söker fru vinner över det, så är det konstaterat tråkigt. MEN! (som t.i. skulle sagt) jag ska nu slita mig från både dator och tv, (iallafall göra ett tappert försök) (och även sluta göra alla dessa parenteser!!!) och begrava nästippen i religionsboken. prov på fredag. dags att dra sitt strå till stacken. jajemäääään. sen sova. sjukt trött.

XOXO♥

hur bra mådde jag inte precis när detta kortet togs då? jo bra jävla bra ska jag säga. TA MIG TILLBAKA TILL MAHMYA ISLAND!!

101213

hej alla fans!

ni anar inte vilken underbar helg jag haft. mami och papi kom i fredags, sen anlände min bror i lördags. vi hade f1 kewl, partey partey lIkZoOoM. faktiskt. i lördags var vi på julbord med wallmans salonger på södra berget och det rockade! och jag hörde världens finaste version av o helga natt. rysningar, no kiddiN. sen ska jag ju inte sticka under stolen med att det fanns ting att vila ögonen på också. om ni förstår vad jag menar. och om ni vill läsa om sånt här. vad vet jag liksom.

sen igår var det en klassisk chill-söndag innan tha family drog åt varsitt håll. niklas uppåt och päronen neråt. men det är inte långt kvar tills vi ses igen. och då är det typ jul. galet. om två veckor (imorgon slash care) blir jag 18. alltså, det känns som att det var igår som petra blev 18 och jag hade 11 månader kvar, jag skojar inte. eller att jag nyss hade 7 månader kvar. men nejdå, två veckor nu bara. hihihihi, är det då man ska sluta vara barnslig och sluta göra barnsliga saker och vara mogen? eller får man vara det tills man blir 19? 19 känns liksom så gammalt.. förlåt niklas som blir 20 om en månad typ. och petra som blir 19 några dagar innan. men liksom, det låter galet gammalt. tråkigt liksom. tur att det är ett tag kvar för mig, höhö.

men nu gott folk, ska ni få lite (o)smickrande bilder på min familj. i lördags. i är inte alltid sådär vackra. eller jo, klart vi är!


101209

Mina små sockerhönor!
Jag, Ellen, har övertagit en titel som blogghitler och hänger på mallan brallans blogg som gästbloggare. Mmm, mycket fashionabelt indeed. Vad som sker? Jo mina vänner, vi är cirka två timmar in i ett pepparkaksbak utan dess like, dock så kan det ju hända att mer deg ligger i magen än på plåten, men det lider ju varken pepparkakorna eller jag av. Fast för att vara ärlig så kan jag ju medge att det börjar kännas ett uns av smärta i lillmagen, vet ej om malin stämmer in, vågar heller inte fråga då hon nu är i full flärd med att ta kort på sig själv.. Valde jag verkligen rätt kompis? Är detta normalt? Bör man vara orolig? Bör man ringa sjukvårdsrådgivningen? Frågorna är många.

Nu ligger Malin på golvet och upprepar ordet pappa i den mest nasala tonen, jag sitter skräckslagen i min fåtölj och ser på och undrar vart allt gick fel. Vilken tur att jag älskar henne ändå, oavsett hur töntig hon är  ♥

101207

mina damer och herrar!

idag är en väldigt speciell dag vill jag tala om. det är exakt tre veckor tills jag blir 18! (höll ärligt talat på att skriva 16. whataheck liksom?!?) och jag kom idag på att jag inte grattat min egen blogg på 2årsdagen! dålig stil alltså... 22a november skulle jag alltså ha grattat mig. men vi tar det idag istället. GRATTIS! och vi har även börjat med fotbollsträning igen med RIG efter nästan en månads teori.

just nu sitter jag och kollar på handbolls EM. my mistace förut, det var inte EM sist jag skrev om det, bara lite genrep inför det. jag vill gråta för att jag är så lycklig över sveriges spel. dom unga debutanterna äger ju liksom! och detta kommer väl låta grymt egoistiskt, men då bryter jag mot dom svenska normerna och säger det iallafall: jag kan inte låta bli att undra ifall jag varit med där om jag inte slutat. eller om jag varit på några ungdomslandskamper eller så. but will never know ju!

puss på handboll!
XOXO♥


101206

grattis min kära niklas på namnsdagen! och grattis alla andra niklasar och nikolausar också!♥



idag har jag simmat. oj vad jag simmade. inget dåligt idrottspass säger jag bara. träningsverk imorgon, jojagtackarjag! sen visade det sig att petras sångmojs på jazzklubben och min fotbollsträning var inställda pga sjukdom, så vi drog ner på stan och käkade.

nu sitter jag och kollar på julkalendern, och inser sådär bara att det imorgon är tre veckor till min sweet eighteen, eighteen and life lala börjar, och att det på fredag, när my family kommer och myser med mig i svallet, är endast 2 freakiN veckor kvar till julafton. herremingud säger jag bara..

XOXO♥

101205

jag längtar tills på fredag. jag saknar min mami, papi och brotha!


♥♥

skandal..

har hetsat lite tillsammans med petra och tänker nämna detta one time and one time only:

hur kunde minnah gå vidare? får jag säga vad jag tror? jag har två hypoteser:

1. det blev samma fenomen som när lasse brandeby var med i let's dance, folket röstade vidare henne för att hon var så dålig och det därför är roligt att se på henne. jag skojar inte, jag tycker hon är så värdelös. vart är personligheten? den unika stämman? talangen? finns många i sverige som sjunger minst lika bra som henne. my friend petra is one of them kan jag säga.

2. att hon fick en andra chans. om hon fick en annan chans så borde alla som åkt ut få en andra chans. klart som fan att hon blev astaggad och fick en nytändning när hon kom tillbaka. alica hoppade av, men tänk om hon inte gjort det, eller gjort det senare eller tidigare, då hade den personen som kom tillbaka fått exakt samma nytändning och varit bättre än när den åkte ut. man åker ut av en anledning liksom. så när alice hoppade av, så skulle tv4 kört den fredagsfinalen ändå, utan att någon åkt ut. deltagarna hade kunnat sjungit sina bidrag, och i resultatshowen hade dom kunnat ställt frågor istället. för att få in pengarna de får in via röstningen har man kunnat ringt in och ställt en fråga istället. jag lovar att lika många hade kollat. att man ska behöva styra upp allt... hoppas dom ändrar det tills nästa säsong om samma sak skulle hända då!

men eftersom mi familia kommer och bor hos mig nästa helg, så slipper jag tänka på att man måste se finalen. för jag tänker inte kolla. allvarligt. jag hoppas på ett sätt att minnah vinner, så att vi slipper henne. för alla som vinner har försvunnit. förutom agnes. men jag vet att jay vinner.

men vem ser henne släppa skivor? vem skulle köpa minnahs skiva? vem ser talangen i henne? fattar helt allvarligt inte. men nu signar jag ut och går och lägger mig.

GODNATT♥

och bara by the way liksom: för två år sen fick robin bengtsson en glänsarlåt som verkligen var helt fel för honom. förra året fick tove styrke en glänsarlåt som hon trodde var hennes utmaning. inte så bra va? och i år fick olle inte heller en kanonbra glänsarlåt. för minnah och jay var glänsarlåtarna asrätta, utmaningarna var inte skitsvåra för dom heller. juryn håller inte måttet!

juletid och julefrid och julsånger

tänkte ta och bjussa på mina favoritjulsånger såhär på kvällskvisten när det är paus i handbollen. utan inbördes ordning:


christmas time - bryan adams


oh helga natt - carola


jul jul strålande jul - carola


all i want for christmas - agnes carlsson & måns zelmerlöw


fairytale of new york - the pogues


ave maria - sonja aldén


god jul önskar vi er alla - carola bara för att jag alltid velat stå med i barnkören!!


101203

hello sweet people!

21 och 25 dagar kvar, eller 20 och 24, beror ju på hur man räknar. det är inte dåligt alltså, och mamma snackade om att jag måste gå till banken och fixa med mitt studiebidrag. jag känner redan hur ansvaret kryper sig på på engång.

men just nu sitter jag och kikar på lite EM-handboll i väntan på idol. handboll är inte dåligt alltså. får alltid ett sug varje gång jag ser på det. det är ju så ruggigt kul. att spela vänster6a och springa på kontringar! fast det får man inte göra om man spelar 2a i försvar, som också är ruggigt roligt jö. jag ska seriöst TVINGA petra och shanga att byta bort våran volleyboll till handboll på idrotten. m å s t e.

om ni vill veta så är det damerna som spelar. sverige leder mot kroatien med 15-11 i skrivande stund. matilda boson är 100%lig (hahahah kul ord) och helt allvarligt min förebild inom handboll.

tack för mig, hej!
XOXO♥

101202

hallååå där!

småfolket har guidats idag igen. för första och sista gången om man säger såååå. jag är lika förkyld som igår, men det är ingen idé att klaga.

vill bara påpeka att jag tycker att det är otroligt mysigt att det snart är andra advent och andra december och snart jul. och just nu är jag väldigt törstig!

sen till en liten tråkigare sak. jag har börjat tvivla på mitt val som ska göras i vår. t h e  c h o i s e liksom. på grund av en liten scheten grej som hände igår. less nu kan jag lova. men vi får väl se hur det blir antar jag!

XOXO♥


101201

asså, galet. månad numero doce, sista månaden på året, har inletts. vart tog 2010 vägen? jag får nästan ångest.

jag är iallafall ruggigt förkyld. inte skitkul. och jag har guidat nior idag. små tysta försiktiga nior. 95or. fattar ni? 95orna för mig går fortfarande i trean-fyran typ. skojar inte. vet inte varför. är väl kanske för att dom gick i trean sist jag gick på samma skola som dom. konstigt det där. imorgon ska jag iallafall träffa fler småfolk. lite småkul är det ju. förutom att jag måste tjockisandas genom munnen liksom. fattar inte hur jag kan bli så täppt i näsan. och jag har aldrig haft bihåleinflammation trots det. känns ganska braaa.

för övrigt så kommer jag träffa min underbara bror igen nästa helg! wounderbart.

sen är det ju jul snart också. och 27 dagar to my birthday. sweeeeeeet eighteen. 18 and life. och jag ska fira nyår med mina päron antagligen. weii.

XOXO♥

RSS 2.0