1300425

 
idag är en bra dag!
 
biljettförsäljningen inför IVP-galan är igång. vilket betyder att det inte alls är långt kvar på terminen. nästa måndag börjar den sista kursen, då är det 5 veckor kvar till sommarlovet. så underbart så jag vet inte vad.
 
efter många om och men har jag även köpt min klädsel inför galan nu! skönt dä!
 
hemtenta har vi som ska göras med, så det är vad jag ska sysselsätta mig med framöver!

130422

 
åååh vad jag har hittat heeeem när det gäller skolan! är så glad att det blev som det blev och att jag är där jag är. 
 
idag har vi haft gymtid i labbet igen. denhär gången var det plyometrisk träning som gällde. hopp alltså. var inga direkt helt främmande övningar så har inte så mycket att säga om det.
 
en sak som jag kan säga dock är att jag längtar till sommaren. och hem. och till ellen. och att ryggen inte var paj i lördags. tur va?!?! 
 
har funderat lite på det där med min rygg. jag har ju skolios, vriden skolios. jag var på röntgen och hos en ortoped för att kanske få korsett när jag gick i åttan-nian. men så sned var jag inte. för några dagar sen så hade vi en diskussion några stycken i klassen. flera av oss hade skolios och en person sa att det är väldigt vanligt. men då blir då min fråga: är det jag som är mesig och känner efter för mycket och därmed har ont ofta? eller har jag världens sämsta styrka i ryggen? borde jag bara strunta i smärtan och köra på eller borde jag faktiskt bry mig och inte köra på som vanligt? eller borra ner huvudet och bara köra gasen i botten när det kommer till all slags träning? frågorna är många. för ryggen är ju liksom ganska central när det kommer till all sorts kropparbete. jag vill ju liksom kunna bära på barn och barnbarn i framtiden utan problem.
 
får väl rådslå med min sjukgymnast till bror!
 
puss på er!

130419


besvikelse. total besvikelse.

idag på våran praktiska lektion i labbgymmet övade vi på frivändningar och lite styrkeryck. jag har frivänt en del genom min fotbollskarriär och även kört en del ryck under mina år i sundsvall. ryck hatar jag att köra. jag tycker att det är på något vis läskigt att svinga upp massa kilon ovanför huvudet och sen sätta sig under den vikten. men det gick ändå helt okej. när det kommer till frivändningar så vet jag inte vad jag höll på med. i början var det ovant, men sen var det absolut inga problem att vända 30kg. men 40 var en total omöjlighet. som edit sa: jag fegade ur. jag fick upp vikten till bröst höjd, men jag vände den aldrig. jag sket i att fånga upp stången utan bara släppte ner den igen. varför?? VET INTE!!

ååååh, är så besviken på mig själv just nu.

så nu sitter jag här, med ont i ryggen. psykologiskt eller fysiologiskt ont? jag vet inte det heller. antingen har jag träningsvärk (föga troligt dock, känns inte alls som det) eller så har jag ont på grund av att vi kört övningar som jag har för dålig rörlighet för, eller så har jag ont för att min rygg är sämst. men det är ju sånt som märks. styrkan i ryggen är under uppbyggnad igen så jag jobbar på det för fullt, och det blir ju bättre och bättre. vaknar jag imorgon och inte kan ta mig ur sängen så bor vi ju nära sjukhuset. skämt åsido.

ska ge mig fan på att vända minst 40kg på gymmet nästa gång.

see youuuu

130408


GRATTIS TILL MIN PAPPAAAAAA SOM FYLLER ÅÅÅÅR IDAAAAAG!!!!!!

annars så tänkte jag tjata litegrann igen. satan vad jag vill ha en större lägenhet. jag älskar att bo där jag bor nu, men 25 kvadrat är inte stort när man är två. skulle inte säga att det är trångt, men jag saknar vissa saker. som att slappa i en soffa. eller kunna gå upp tidigt på morgonen och laga vilken frukost jag vill och inte den som låter minst för att inte väcka crille.

men samtidigt känns det ju "onödigt" att leta nåt nytt här i umeå när vi bara har drygt 2 terminer kvar. så jag får helt enkelt stå ut tills vi flyttar till något riktigt, och inte en studentlägenhet.

vad mer dååå? idag kom min nya kurslitteratur. vi läser ju styrketräning nu. sååååå sjuuuukt intresaaaaant! idag har vi gått igenom hur man styrketränar i maskiner och lite bålstabilitet. imorgon ska vi lära oss om muskuläranpassning och träningsvärk och sånt. i'm in heaven!

som ett dagligt tips kan jag säga att om man vill bygga stooora muskler (hypertrofi även kallat) så ska man inte kombinera kondition och styrka i samma pass. för kondition stoppar signalvägen för hypertrofi i kroppen och det händer ingenting. starkare blir du kanske, men du får inte stora fina muskler.

då vet ni det, pusspuss!

RSS 2.0