130930

 
Det fattade man ju, att bara för att jag skrev sist att jag ville vara skadefri (snarare behöver vara skadefri) så skadade jag mig på träningen samma kväll. Muskelbristning, inflammation, sträckning, jag vet inte. Ont har jag i höger quadriceps (haha menar lårmuskel, hatar folk som pratar latin med vanligt dödligt folk), och det känns nästan som att jag är tillbaka till 12 års ålder. Då hade jag jätteproblem med just denhär skadan. Och ja, allt kommer från ryggen. Typ. Eller snarare från att jag inte använder mina glutealer (haha skoja igen, menar såklart sätesmuskler) som man ska. Eller jag använde dom inte alls för några år sedan. Plattrumpa hej-hej! Så då använder jag baksida lår (hamstrings höhö) som kompensation och får då starkare baksidor än framsidor. Annars brukar det vanligtvis vara tvärs om. Men jag är ju bevisligen inte som alla andra. Igår var det IVP-spel igen, årets första. Skadan hade uppenbarligen inte läkt. Märkte jag. Så jag var faktiskt vuxen nog att kliva av!! Jag klev av träningen när jag gjorde illa mig också! Ett stort framsteg för att vara Malin Söderqvist. Annars brukar jag liksom härda igenom smärtan och ta smällen efteråt. Inte "känna efter så förbannat". Men det är inte bra att göra så. Har jag lärt mig efter att nästan ha gråtit av smärta när jag snörade på mig fotbollsskorna med en achillestendinos i höger fot (höhöhöh värst vad jag är skojsig idag, menar självfallet hälseneinflammation!). Men smärta är liksom lite fascinerande tycker jag, med risk för att låta som en masochist. Jag kan inte säga att jag gillar smärta, men.... jag tycker inte alltid illa om den heller. Till exempel massage. Det SKA göra ont. När min rygg mår som sämst så kan jag ha vissa punkter som gör så ont så jag skriker. Men ändå vill jag att massören ska fortsätta trycka, och kanske till och med lite hårdare. Kan man säga att det finns skön smärta? Träningsvärk är ju en skön smärta. Även fast det kan göra ont som fa-a-a-an. Bra smärta, typ som träningsvärk och vid massage, är nog skön smärta. Eller? Förvirrande....
 
Annars så har helgen varit bra! En lugn och mysig helg. Bra uppladdning inför en vecka med mycket plugg. Det absolut bästa med hela helgen var det som skedde igår eftermiddag. Behövde avreagering och uppmuntring i form av bästis-snack, och vad händer? Jo, vi bokar två biljetter till LasseW's konstert på Hovet 22a november! Så jag ska alltså: FLYGA HELT ENSAM FRAM OCH TILLBAKA TILL STOCKHOLM EN HELG!!!!! Men jag ska också gå och se Lars Winnerbäck med min bästaste bästa vän (och några tusen till). Nostalgi och kärlek. LasseW och Kentan har liksom hjälpt mig genom dom svåra tiderna i livet. Klichéigt nog. (Ja mamma och pappa, ni får reda på detta genom att läsa min blogg hehe. Dagens samhälle är såååå uppbyggt av sociala medier och teknik osv osv). En helg i Stockholm med typ världens bästa människa tackar man ju inte nej till heller, så två flugor i en smäll (eller kanske till och med tre-fyra flugor) är ju bättre än bäst.
 
Nu blev ju dethär ett mycket mycket långt inlägg, och jag känner mig inte ens klar än. Vi måste ju som snacka lite träning och kost också. Jag har på senare tid upptäck att detta är något som jag verkligen brinner för. Det liksom pyr en eld inom mig som blossar upp lite för varje gång jag läser eller hör något som gäller detta. Länkar till ett mycket läsvärt inlägg av käraste PT-Fia som jag skulle kunna fortsätta skriva om i all världens tid. Läs HÄR. Vad var det som gick fel?! Jag vet en massa personer som på högstadiet hatade träning, tyckte träning var töntigt och löjligt och allt sånt där som tyckte att jag inte hade något liv som tränade 4 gånger i veckan, som IDAG äter alla proteinpulver dom kan komma åt, är det inte Whey100  så är det OneEgg, OneWhey, Casein, Isolate, Kreatin osv osv. Plus vitamintillskott, PWO's hit, fettförbrännare dit, dricker Celsius, äter (dricker) aminosyror, äter proteinbars, bulkar och deffar, punkttränar muskler på gymmet (med gymhandskar såklart), lägger flera tusen kronor på kompressionskläder, tar tusen kort i spegeln med sin smartshake i ena handen och hanteln i den andra, går upp innan 5 varje morgon för att hinna träna innan skolan/jobbet för att få in 2 pass om dagen , och springer milen på 45 minuter. Dom äter ju självklart låg-kolhydrat-kost, rawfood och kanske även 5:2 dieten. OCH DOM MÅR SÅÅÅÅ HIMLA BRA!! Men ärligt nu, mår dom så himla bra? Älskar dom verkligen träning så mycket som dom gör? Eller har dagens samhälle sagt åt dom att älska träning så mycket? Det räcker ju inte bara med att man ska vara smal idag, utan man ska vara fit och tight också. Och stark. Glöm för Guds skull aldrig bort Strong is the new skinny. Snacka om att världens ideal förändrades när det citatet myntades. Eller? Nej, det blev bara ännu värre. Smala människor, som alltså nästan mår dåligt över att dom inte har några kurvor, mår ännu sämre , dom har ju en liten stjärt, men den är ju inte tight och muskulös. Tjocka människor är ju helt plötsligt inte bara "dåliga" för att dom är tjocka, dom är ju inte vältränade heller. KAOS. Starka personer (alltså riktigt starka) är inte sådär smala som man "ska" vara heller, så dom börjar helt plötsligt må jättedåligt över sina kroppar. Och helt plötsligt köper alla gymkort och äter proteinpulver i alla maträtter. För att vara hälsosamma och passa in.
 
Vill spy varje gång jag tänker på dethär. Spy, skrika och döda någon. Vem kom på denhär skiten?!? Vem fa-a-a-an var det som myntade uttrycket Strong is the new skinny?!? Vem ska ta ansvar för alla dessa stackars tjejer som inte har en aning om vad dom pysslar med egentligen?!? Som tränar bort allt kroppsfett dom har, blir av med menstruationen, mår psykiskt dåligt, går in i väggen och blir sjukskrivna?!? Vem tar ansvar för att berätta för dom att allt dethär är galet?!? Att det inte är häslosamt, nyttigt och det bästa som hänt dom?!? Att det inte är bra att leva så?!?
 
För ärligt talat: Träning är bra för hälsan. Träning botar sjukdomar, gör så vi lever ett kvalitetsliv längre (kan ta hand om oss själva osv), minskar risken för för tidig dödlighet i form av hjärt-kärlsjukdomar och liknande, och gör så vi faktiskt mår bättre (endorfinerna kan till och med bota depression). MEN!!! För mycket träning är precis lika farligt som för lite. Det är inte hälsosamt att vara elitidrottare. Det är heller inte hälsosamt att leva som dessa fitness-tjejer gör. Kroppen utsätts för enorma påfrestningar under varje träningspass, och äter man då nån (ursäkta mig) jääävla diet samtidigt så gör man kaos med kroppen. Riktig kaos alltså. Kaos kaos kaos. Allt blir kaos. Jag blir kaos. Du blir kaos. Alla blir KAOS.
 
Kaos kaos kaos kaos kaos kaos kaos. HEJDÅ

130925

mihihihihihihi idag fick jag både lön och csn. det betyder att jag är rik just idag. till hyran ska betalas, storhandlingen ska göras osvosv.
 
annars så har jag idag pluggfikat med eddan. eller mest fikat. blir lätt så när man har tusen saker att prata om och det hela tiden blir mer och mer hehe.
 
men jag kan inte släppa en liten tanke om framtiden. ibland är jag himla tillfreds med tillvaron och inte alls orolig inför vad som komma skall, och sen vissa dagar kan jag få panik på att jag inte vet vad jag ska göra med mitt liv. det finns tusen saker jag skulle vilja göra, och då blir jag bara stressad. jag vill se världen, genom jobb, plugg eller nöjen spelar ingen roll. jag vill göra någon skillnad i världen, typ jobba med antidoping eller liknande. jag vill vara med och förändra en persons liv. typ genom att hjälpa den vinna os-guld. jag vill bli erfaren och kunna säga "jomen det är faktiskt så i verkliga livet". jag vill få folk att inse vilka galna ideal som finns i världen just nu. jag vill få folk att inse att lchf och 5:2 dieten är det dummaste någon någonsin kommit på. jag vill se hur bra jag kan bli på fotboll, på riktigt, genom att vara skadefri och beslutsam och hängiven. jag vill föreläsa för folk om träning, mat och sunt förnuft. OCH jag vill aldrig sluta lära mig eller andra ny kunskap.
 
när jag tänker på sånt här så känner jag mig så extremt lat. vad har jag gjort hittills i mitt liv för att uppfylla dom här sakerna?!?! när ska jag börja?! är det försent? hur gör jag för att börja? vart ska jag börja?!?!?!?!????????
 
hjälp

130923

Igår mina vänner spelade jag match! Fotbollsmatch! Med mitt lya lag som jag blev klar för förra veckan. Och vet ni? Jag spelade i 90 minuter!!! Eller okej, typ 89 då jag fick kliva av planen och få instruktioner innan jag skulle byta position. Men det var ändå typ 2 år sen jag spelade en hel match! Och vet ni? Jag hade en målchans! I princip ett friläge! Men det blev inget mål..... Annars så gick det väl helt okej tycker jag. Ovant, otränad (konditionsmässigt i alla fall, känner mig stark i närkamperna), otajmad. Men ändå bra liksom. Det var svårspelat, seriesegrarna på bortaplan, naturgräs som typ ingen i mitt lag är van vid, blött naturgräs dessutom. Och ovant spelsystem (spelar 4-1-4-1 och jag har senast jag spelade spelat 4-2-3-1). Ensamt som balansspelare kan jag tycka, men kommer man bara in i det så!
 
Vi förlorade tyvärr med 5-0, men vissa mål var sånna skitmål. Offside och sånt som en ensam domare oftast missar.....
 
Men annars är jag tillfreds med livet. Hemresa är bokad i oktober för lite älgjakt (kan vara 3 år sen sist?!? Eller kanske 2?) Och sen ser det ut som att det blir en tripp till huvudstaden för att hänga med bästis och se LasseW igen i slutet på november. Mycket bra grejer! Annars så står väl plugg på schemat och massagekursen börjar om två veckor. Sen kan jag massera!
 
Pusssssssss

130912

Hallååå där!
 
Jahappelihapp. Hatar dethär med att inleda ett inlägg allstå..... Sitter och dricker lite saftsoppa + mjölk (ska tydligen vara en riktigt bra återhömtningsdryck) efter dagens träning och är lite deppig. Jag hade hoppats på att min övergång skulle vara klar denhär veckan så jag blir licenserad för mariehems sk och kan spela match i helgen. Men icket! Blir väl kanske klart nästa vecka så jag får släpa iväg mig på bortamatch mot serieledarna isseriens absolut sista match.... Jaja. Det blir nog bra.
 
Ruggigt taggad på vintern som kommer iallafall! Försäsongsträning är ju underbart! Ska även få hjälpa till med den i vinter, kanske göra några individuella träningsprogram, hålla teori+praktiska lektioner i styrketräning osv osv. Sjukt kul! Men sen kommer ju futsalen också, nästan det roligaste som finns när det gäller fotboll ju! 
 
Kan säga dock att det känns i mina ben att jag tränat fotboll fyra dagar i rad nu. Var ju ett par år sen det hände sist haha. Men kan ändå inte låta bli att tänka vad jag ska träna på lördag när det inte blir någon match för mig på söndag. Kondition eller styrka? Hmmmm.....
 
Men nu ska jag väl sovelisova och ladda inför en heldag i skolan imorgon, föreläsning + laboration!
 
Tjolahopp!

RSS 2.0