141124

herre hjärtanes det är bara en månad kvar till julafton! 
 
where the fuck did 2014 go? det har gått heeeeelt galet fort. 
 
nåväl. nu har jag avverkat ett besök till den kinesiska hufvudstaden också. 4 intensiva dagar, som innehöll shopping, kinesiska muren, ming-gravarna, shopping, sommarpalatset, shopping, himmelska fridens torg, förbjudna staden och shopping. kom hem med typ tusen tagna foton, hundra nya minnen och 7 par skor. hehe. 
 
det var superhäftigt och en resa som jag kommer att berätta om för mina barnbarn i framtiden!
 
nu har vi precis inlett praktikvecka 4 av 20 och det gjorde jag med att hålla i en föreläsning om kostintag för fotbollsspelare för ettorna och tvåorna. gick braooo. var kul som vanligt. 
 
annars så har försäsong 2015 börjat och jag är spelande fystränare. kulT det också! känns gött i lillhjärtat. 
 
har även tagit ett stort beslut som innebär typ miljoner vuxenpoäng också; jag ska inte fira årets julafton med mi familia utan med svärisarna på västkusten. ska bli supermys. men åker upp till hälsingeskogarna på juldagen, måste ju förbereda min 22a födelsedag hihi!
 
peace

141110

I helgen var jag med om det läskigaste någonsin. Sånt som man aldrig tror händer en själv, utan det är sånt man ser på tv, hör på radio eller får berättat för en från någon bekant. Jag trodde aldrig att just en sån sak skulle hända oss.
 
I lördags var det fest för vår studentförening, så vi tre på eftermiddagen gör jag och crille oss redo för att fara iväg på olika förfester. Vid fyra ringer Crille mig och frågar om jag gjorde någon mat innan jag gick hemifrån (han gick kanske en kvart före mig). Nej jag gjorde ingen mat innan, vi skulle ju äta hos Ida. Då berättar han att dom ringt ifrån vår hyresförening och berättat att brandlarmet gått i vår lägenhet, så en granne hade ringt till dom. Dom två främsta plattorna på vår spis hade stått på i full fräs, så brandlarmet hade gått och dom hade gått in och vädrat vår lägenhet. 
 
Problemet är bara att jag och Crille inte använde våran spis överhuvudtaget i lördags. Vi gjorde mat i fredags eftermiddag/kväll, och sen åt vi inget som kräver tillagning på spis. Vi måste alltså ha kommit åt dom när vi gick hemifrån (alternativt att vi har spöken i lägenheten). Eller rättare sagt: jag måste ha kommit åt dom, eftersom jag gick efter Crille. Tror att jag hade märkt om dom varit på annars. 
 
Aja. Tänkte inte så mycket på det under kvällen, utan hade fokus på att ha en rolig kväll.
 
När vi kommer hem sen mitt i natten/tidigt på morgonen igår så ligger vårat fläktfilter ute på landgången utanför dörren, mitt i lägenheten står en enorm fläkt av någon slag, och allting som stått på fönsterbrädan är nerrivet. På fläkten står det en lapp om att den ska vara igång, och att vi ska ringa en person. Så Crille ringde dit igår eftermiddag.
 
Larmet hade stått och gått i 10 minuter när vår hyresförening hade kommit hit. Hela lägenheten hade varit rökfylld, för det stod en stekpanna halvt på en av plattorna (den stekpannan är inte fin nu) och det var ingen fläkt vi hade i lägenheten, utan en luftrensare. Vi fick order om att byta sängkläder, tvätta alla skåpsluckor/fria ytor och tvätta alla kläder. Fick världens rökhosta när vi rev ut sängkläderna och idag vaknade vi båda med ont i halsen. Och det är inte förkyld-ont. 
 
Har gråtit en del kan jag säga. Mest av skräck och chock, att någonting sånt här kan hända så himla lätt(?), men också av skuld. Tänk hur illa det hade kunnat gå. Vi hade kunnat blivit av med alla våra saker, och alla andra i huset också. Det bor ändå säkert 30-40 pers i den här byggnaden. Att glömma att släcka ett ljus eller lämna spisplattor på (allra helst två stycken, på högsta värmen), är så himla oansvarsfullt så jag vet inte vad. Man gör inte det bara. Men på något vis stod två av våra plattor igång, när vi inte var hemma. 
 
Allt gick ju bra ändå, vi blev nyss av med luftrensaren och allt ser som vanligt ut igen. Men gissa hur många gånger jag kommer kontrollera om spisen är på eller av innan jag går hemifrån nästa gång.

RSS 2.0